André Hoefs Missie en visie Opdrachtgevers
Interim Leiderschap Management Coaching Personal Coaching

Bedrijfsttrainingen LEAN

Maak uw organisatie LEAN met 3 methodestudie tools!

U kunt morgen meteen aan de slag binnen uw eigen organisatie en starten met het ‘lean` inrichten van de verschillende bedrijfsprocessen. U leert hoe u draagvlak kunt creëren en projecten succesvol kunt afronden. Een mogelijkheid om zowel individueel als gezamenlijk problemen op te lossen. U komt niet alleen te staan als u het woord verbeteren laat vallen.

De training is praktisch ingericht door een prettige vorm van leren en doen. U kunt daarnaast met gelijkgestemden netwerken, ideeën en aanpakken uitwisselen.


Speciaal geschikt voor:
Leidinggevenden en interne trainers

Snel aan de slag:
Open inschrijving met vastgelegde data of een speciaal op maat programma voor bedrijven. In company trainingen zijn niet afhankelijk van de vast ingeplande data.

Trainingsduur:
4 dagen in 4 opeenvolgende weken

Trainingslocatie:
Utrecht, maar kan naar aanleiding van de samenstelling van de groep verplaatst worden naar de desbetreffende regio.

Programma verdeeld over 4 blokken


Brown Paper Analyse - cash uw onbenut potentieel (blok 1);
Op een buitengewoon groot stuk bruin pakpapier leert u om gezamenlijk een proces in kaart te brengen. U krijgt zicht op het geheel en maakt het belang van goede samenwerking duidelijk. Door deze bewustwording kunnen extra handelingen en controles worden voorkomen en ontstaat er een geaccepteerde manier van werken. Door het visueel in kaart brengen van uw proces en het stellen van de juiste vragen maakt u gebruik van de aanwezige kennis binnen uw bedrijf en wordt er tegelijk draagvlak gecreëerd. Daarnaast brengt u gezamenlijk in kaart wat de prioriteiten zijn in de aanpak en de vervolgprojecten. De medewerkers kunnen zich actief bemoeien met manieren om efficiënt en effectief te gaan werken. Dit instrument helpt het verbeteren en/of veranderen van de uitvoering van werkzaamheden. Vandaag geleerd is morgen direct kunnen toepassen!

Spaghetti diagram - eten of opgegeten worden (blok 2);
Logistieke bewegingen van een product of dienst komen tot leven door het gebruik van het spaghetti diagram. Het vormt daarbij een krachtige aanvulling op de Brown paper en is de ideale input voor de Flow Process Chart. Met een spaghetti diagram volg je als het ware van bovenaf de bewegingen door een afdeling en teken je deze met een pen op een plattegrond. Vaak lijkt het resultaat op een bord spaghetti. Door de meest natuurlijke weg van alle activiteiten aan elkaar te koppelen ontstaat er niet alleen ruimte, maar ook inzicht. Vaak wordt vergeten dat niet de te plaatsen onderdelen centraal moeten staan, maar de logische flow van het proces. U zult met uw eigen ogen zien dat een ongecoördineerde flow meer negatieve gevolgen heeft voor uw bedrijf dan u lief is. Wij zullen u praktische handvatten bieden om goede oplossingen te vinden.

Flow Process Chart - voeg waarde toe aan uw proces (blok 3);
U wordt geleerd met slechts zes symbolen op één overzichtelijk A4 een deelproces te beschrijven. Door alle handelingen in een proces stap voor stap in kaart te brengen is het mogelijk om activiteiten die geen waarde toevoegen te isoleren. U kunt zo de effectiviteit van de ‘flow’ bepalen. Door het vaststellen en invoeren van werkelijke meetgegevens uit uw eigen proces kunt u met deze tool eenvoudig alles doorrekenen. Zo krijgt u inzicht in onder andere de werkelijke doorlooptijd of waar de bottleneck zich bevindt. De flow process chart geeft niet alleen inzicht in uw huidige proces, maar helpt u ook bij het maken van de juiste keuzes over welke wijziging het beste resultaat zal geven. Zo kan u vooraf uw gewenste project resultaten bepalen om deze na uitvoering te verifiëren.

Project aanpak - prioriteit en focus tegelijk (blok 4); Voor het kiezen van de juiste projecten bieden wij u een eenvoudige en krachtige methode om goede keuzes te maken en vervolgens overzicht te houden over uw projecten. Projecten worden door u gekozen en beoordeeld op haalbaarheid en opbrengst. Wij bieden u één van de meest gebruikte methoden om op een gecoördineerde manier een project naar het gewenste resultaat te leiden. In duidelijke opeenvolgende logische stappen wordt een project vanuit een duidelijke probleemomschrijving toegewezen aan het juiste team. U leert om voorgestelde verbeteractiviteiten vooraf te verifiëren en selecteert zo de beste correctieve en preventieve oplossing. U begeleidt het team naar de meest optimale uitkomst en bent zorgvuldig in de opvolging bij de implementatie.

Een heldere communicatie is in de project aanpak essentieel en u leert van ons de do’s en dont’s.

U kunt zich op deze pagina inschrijven door uw interesse middels onderstaande formulier aan te geven. U ontvangt dan via e-mail een aanmeldingsformulier of een verwijzing naar een link waar u zich kunt aanmelden. De flyer is hier te downloaden.

voornaam
achternaam
email adres