André Hoefs Missie en visie Opdrachtgevers
Interim Leiderschap Management Coaching Personal Coaching

Smart Coaching

Smartcoaching laat je in 3 sessies van 2 uur ervaren hoe het is om je echt goed te voelen. Je goed voelen is volgens mij de basis om je eigen leven eenvoudiger, rijker en vooral ook weer leuker te maken. Smartcoaching is gebaseerd op de allernieuwste inzichten voortgekomen uit jarenlange studies van Richard Bandler, één van de grondleggers van NLP. Smartcoaching werkt volgens de meest effectieve en snelst werkende methoden van dit moment, die je direct ook zelf leert toepassen. Smartcoaching werkt volgens de richtlijnen van The Society of Neuro-Linguistic Programming volgens de visie van Richard Bandler zelf.

Smartcoaching werkt op basis van resultaten. Iedere sessie beslis je zelf of je nog een volgende sessie wilt. Het gaat niet om ellenlange praatsessies, maar om een praktische methode om een naar gevoel om te zetten in een goed gevoel. Naast handige technieken om een naar gevoel om te zetten in een goed gevoel, leer je om de juiste beslissingen te nemen en werken we aan je gevoel van zelfvertrouwen. De technieken zijn eenvoudig genoeg om er ook na de sessie zelf direct mee aan de slag te gaan. Je bepaalt zelf, aan de hand van zorgvuldig geselecteerde vragen, volgens welk Enneagram type je persoonlijke strategie wordt bepaald. Je zult leren dat die persoonlijke strategie bepaalt hoe je in het dagelijkse leven omgaat met bijvoorbeeld stress en de manier waarop je je omgeving ziet, hoort en voelt. Met deze kennis ben je beter in staat sneller je valkuilen te herkennen en je strategie aan te passen zodat je effectiever zult reageren.

" title="Smile">Leuk filmpje!

 

NLP - Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro-Linguistic Programming en betekent: door middel van taal je brein op een positieve manier beïnvloeden. Het is voortgekomen uit het bestuderen van de werkwijzen van de allerbeste hulpverleners die heel goede resultaten haalden met hun cliënten. Richard Bandler zag het verband tussen de manier waarop die verschillende hulpverleners zulke uitstekende resultaten haalden. Hij zette deze manier van werken om in ‘modellen’, waaruit uiteindelijk de basis voor NLP is ontstaan. Uitgangspunt bij NLP is dat elk gedrag een bepaald vast patroon volgt in het brein (lees: onderbewustzijn) en als zodanig is geprogrammeerd. Bij bepaalde situaties wordt steeds automatisch hetzelfde gedrag herhaald, ook al lijkt deze een tegengesteld resultaat te hebben. In het verleden heeft dit gedrag er namelijk wel voor gezorgd dat het individu kon overleven, dus het onderbewuste reageert primair in soortgelijke situaties op dezelfde manier. Gelukkig kunnen met NLP deze opgeslagen patronen op een eenvoudige manier worden doorbroken en vervangen door betere, positieve patronen. Deze nieuwe patronen leiden automatisch ook tot een ander gedrag zodat na die her-programmering anders met dezelfde situatie kan worden omgegaan.